Κυκλοφοριακό κομφούζιο προκάλεσε στη λεωφόρο Κηφισού η σύγκρουση τριών
οι επιβάτες μπορούν να στραφούν κατά της πλοιοκτήτριας εταιρίας και να ζητήσουν αποζημίωση για ηθική βλάβη, για τη δυσάρεστη εμπειρία και την ταλαιπωρία στα παγωμένα νερά που έζησαν, πέρα από τις τυχόν υλικές ζημιές, για πράγματα που έχασαν.
Τα τυχόν στοιχεία αυτά δεν είναι δεσμευτικά και η εγγραφή του χρήστη σε αυτά δεν αποτελεί αίτηση ή προσφορά χρηματοδότησης.
Πρωτομαγιά: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς – Δεμένα τα πλοία
ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων κατά τον
Τι γίνεται, λοιπόν, στην (πολύ πιθανή) περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα με ένα τέτοιο αυτοκίνητο; Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ο νόμιμος οδηγός, για να διασφαλίσει στο μέγιστο βαθμό τη θέση του;
Για να υπάρξει ηθική βλάβη, απαιτείται μία παράνομη και υπαίτια πράξη (δόλος ή αμέλεια) εναντίον μας, δηλαδή μία άδικη πράξη, η οποία δεν είναι απαραίτητα και Ποινικό αδίκημα, η οποία και μας προξενεί ψυχική ταλαιπωρία και πόνο, στρες και γενικά δυσάρεστα συναισθήματα, για σύντομο ή και για μεγάλο χρονικό διάστημα : πχ ένας δημόσιος προπηλακισμός, με χειροδικία, ύβρεις κλπ δεν έχει τόσο μακροχρόνιες συνέπειες όσο, πχ, ένας ακρωτηριασμός ή μία άλλη αναπηρία συνεπεία ατυχήματος (τροχαίο, εργατικό κλπ).
Το Βήμα Σήμερα: Στη Βουλή η δικογραφία για τα Τέμπη: Γιατί τώρα;
ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ! Έφθασες στο σωστό μέρος . Βρες απαντήσεις εύκολα και γρήγορα, χωρίς να χάνεις χρόνο.
Αυξημένη κίνηση στους δρόμους λόγω καραμπόλας πέντε οχημάτων στη λεωφόρο Κηφισίας
Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη είναι συχνά απαραίτητη, όταν υφίσταται διαφωνία των οδηγών ως προς την υπαιτιότητα του ατυχήματος. Σύμφωνα με τη Νομολογία των Δικαστηρίων μας, μεταξύ των κονδυλίων της αποζημίωσης που μπορεί να αιτηθεί ο ζημιωθείς οδηγός είναι η αποκατάσταση των υλικών ζημιών του αυτοκινήτου του ή η πλήρης αποζημίωση σε περίπτωση ολοσχερούς καταστροφής του οχήματος, η αποκατάσταση της ηθικής του βλάβης, οι ιατρικές δαπάνες, ήτοι τα έξοδα σε ιατρικές επισκέψεις και ιατρικές εξετάσεις, η δαπάνη βελτιωμένης διατροφής, η δαπάνη πρόσληψης αποκλειστικής νοσοκόμας, οι δαπάνες μετακινήσεων, τα δικαστικά έξοδα, καθώς και το διαφυγόν κέρδος (π.
ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΩ ΗΘΙΚΗΣ ΒΛΑΒΗΣ – ΠΟΣΟ ΕΠΙΔΙΚΑΣΗΣ Ένα από τα θέματα που αποκτά όλο και εξαιρετικότερη σημασία τα τελευταία χρόνια, πριν ακόμη αρχίσει και τυπικά η ελληνική οικονομική κρίση, είναι αυτό του ποσού της χρηματικής ικανοποίησης της αξίωσης ηθικής βλάβης, αξίωσης ολοένα και πιο συχνής, λόγω και της κατάπτωσης των οικονομικών, επιχειρηματικών και προσωπικών ηθών και αναστολών των ατόμων.
Αφαίρεση γονικής μέριμνας ανηλίκου τέκνου εκτός γάμου
Το δικαστήριο της ουσίας, αφού δεχθεί ότι συνεπεία αδικοπραξίας προκλήθηκε σε κάποιο πρόσωπο read more ηθική βλάβη ή ψυχική οδύνη, καθορίζει στη συνέχεια το ύψος της οφειλόμενης γι` αυτήν χρηματικής ικανοποίησης, με βάση τους κανόνες της κοινής πείρας και της λογικής, λαμβάνοντας ιδίως υπόψη το είδος της προσβολής, την έκταση της βλάβης, τις συνθήκες τέλεσης της αδικοπραξίας, τη βαρύτητα του πταίσματος του υποχρέου, το τυχόν συντρέχον πταίσμα του δικαιούχου και την οικονομική και κοινωνική κατάσταση των μερών. Συνεπώς ο προσδιορισμός του ποσού της εύλογης χρηματικής ικανοποίησης επαφίεται στην ελεύθερη εκτίμηση του δικαστηρίου της ουσίας. Η σχετική κρίση του δικαστηρίου της ουσίας, κατά μία μεν άποψη, που είναι η κρατούσα στη νομολογία, δεν υπόκειται στον έλεγχο του Αρείου Πάγου, αφού σχηματίζεται ύστερα από την εκτίμηση πραγματικών γεγονότων χωρίς υπαγωγή σε νομική έννοια, οπότε και δεν μπορεί να νοηθεί εσφαλμένη εφαρμογή του νόμου, είτε ευθέως είτε εκ πλαγίου.